HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Oda Kapısı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

18-03-2022 02:40
Oda Kapısı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Oda Kapısı Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Oda kapıları, dekorasyonun en önemli parçalarından biridir. İç mekan kapıları seçimini doğru bir şekilde yaparak; ev tarzına direkt olarak uyum gösterecek örnekler bulmalısınız. Her gün düzenli bir şekilde kullandığınız kapı ne kadar güzel olursa, ev içerisinde yaşama arzunuz ve mutluluğunuz o denli artacaktır. Bu yüzden kapı modelleri seçiminde olabildiği kadar araştırmacı ve seçici davranmaya özen göstermelisiniz.

İç Kapı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

İç kapı seçiminde dikkat edilmesi gerekenler 3 başlıkta incelenebilir;

  1. Ev dekorasyonu
  2. Kapı modeli
  3. Camlı ya da camsız kapı tercihi

Ev dekoraysonuna uyumlu iç kapılar tercih etmeniz gerekir ki kapılar evinizde daha şık ve mdoern bir görünüme sahip olsun. Ayrıca desenli, panel ya da düz bir kapı modeli seçerken de evdeki tasarımlara dikkat ederek seçim yapılmalıdır. Bunun yanı sıra banyo ve yatak odası kapısı camsız modellerden, salon ve mutfak kapısı camlı modellerden seçilir.

Oda kapısı seçiminde hangi odaya nasıl bir kapı modeli tercih edeceğinize karar veremiyorsanız aşağıdaki iç kapı modellerini inceleyebilirsiniz.  Mutfak mı, oturma odası mı, salon mu, yatak odası mı, çocuk odası mı? İşte her oda için seçim uygulamaları:

Mutfak Kapısı Seçimi

Mutfak, bir ev için en çok kullanılan ortak yaşam alanıdır. Bu mutfak gibi ortak alan olan diğer alanlar ise tuvalet ve banyodur. Buralar gibi mahrem ve izole olmadığı için kapı seçiminde oldukça özgürce hareket edilebilir. 2022 yılı kapı trendlerine baktığımızda mutfak kapıları camlı olmaktadır. Eğer ortası boş olmasın, direkt olarak kapı bulunsun diyenler için de birbirinden güzel tasarımlar oluşturulmuştur.

Cam Kapılar:

 

Cam kapılar, mutfaklar için en beğenilen kapılardır. Mutfak iç kapılarını saydam ya da buğulu camdan imal ettirebilirsiniz. Camın şıklığı ve elitliği mutfağınızı çok daha güzel bir mekan haline getirecektir.

Sürgülü Kapılar:

Mutfak için tercih edilebilecek bir diğer kapı türü sürgülü kapılardır. Mutfağın daha geniş ve ferah bir şekilde kullanılması ve modern görünmesi için sürgülü kapı seçilebilir.

Yatak Odası Kapısı Seçimi

Bir evin en özel bölgesi yatak odasıdır. Dinlenme alanı olan yatak odasında kişiler rahatsız edilmek istemez. Bu sebepten dolayı kapı seçimi de bu isteğe odaklı olmalıdır. Ses geçirmez, kalın ve dayanıklı kapı; yatak odası kapısı için uygun olacaktır.

Amerikan Kapılar:

 

Özellikle yüksek tavanlı evlere yakışan Amerikan kapılar, eskitilmiş Retro detaylarıyla eve oldukça hoş bir görüntü katacaktır. Amerikan tipi kapı için yüksek tavan ve genişlik gereklidir. Eğer tavan boyutu 3 metreden düşükse tercih edilmesini önermiyoruz.

Melamin Kapılar:

Evkap olarak ürettiğimiz Melamin kapılar da özellikle yatak odaları için oldukça uygun olacaktır. Ses geçirgenliği neredeyse sıfır, sağlam ve kalın bir kapı olan melamin kapılar; dekora uygun olarak tasarlanmaktadır.

Salon Kapısı Seçimi

Bir evin en önemli noktası salondur. Çünkü salonlar evdeki en geniş alandır ve bu sayede yaratıcılık son derece yüksek seviyede kullanılabilir. Salon kapılarında dikkat edilmesi gereken dekorasyonun kişinin ruhsal tarzını yansıtıp yansıtmadığıdır. Yaşam alanına girdiğinizde kapıyı açacağınız için kapıya dokunduğunuzda sizi mutlu edecek kalitede kapı seçmelisiniz.

Salon kapıları genel olarak salonun giriş büyüklüğüne göre farklı tasarımlarda tercih edilebilir. Eğer geniş bir giriş bulunuyorsa cam kapılar 2022 yılının trend ürünüdür. Fakat cam, dekor tarzınızı yansıtmıyorsa bu yönde 3 metreye Amerikan kapılar tercih edilebilir.
Sürgülü kapıların kullanıma uygun olmadığı salonlar, eğer eksiksiz dekora adapte edilmezse sürgülü kapıların sırıtmasına sebep olur. Bu yüzden riske girmek gereksizdir.
Oda rengine uygun olan ahşap kapıları da tercih edebilirsiniz. Dekor tarzına uyum sağlayan ahşap kapılar Retro, ister modern, ister avangart teslim alabilirsiniz.
Kapı seçimlerinizi yukarıda verdiğimiz kriterlere dikkat ederek yapabilirsiniz. Bir kapının her şeyden önce kaliteli olması gerekir. Kalitesinin sonrasında ise renklerinin ve yapısının evde genel dekor tarzıyla uyum içerisinde olması gerekir. Çünkü dekor uyumu yakalandığında ev bir bütün olacak. Ve hem siz içinde yaşadığınız müddetçe, hem de misafirler geldiği sürece ev her zaman çok daha hoş bir görünüme sahip olacaktır.

Hangi Kapı, Hangi Alanda Kullanılmalıdır?

Katlanabilir kapı, ahşap kapı, gizli dolap kapıları, koridor kapıları, banyo kapıları, cam kapıları hangi alanlarda kullanılır?
Katlanabilir kapılar; genel olarak kapalı mekân ile açık alanı bölme amacıyla kullanılabilir. Bu alanlarda evin bahçeye açılan bölümü ya da balkona açılan odasında tercih edilebilir. Eğer kış aylarında soğuğu hissetmek istemiyorsanız çelik katlanabilir kapılar kullanabilirsiniz. Çelik görüntüsünü yine ev dekoruna uygun bir şekilde özel olarak tasarlatabilirsiniz.
Ahşap kapılar, genel olarak bağ evinde kullanılabilir. Gerek otantik görünümü, gerekse de dekora uyum sağlaması açısından bu evler için daha kaliteli bir kapı tercih edilemez. Tüm bunların yanı sıra doğayla uyum içerisinde olan ahşap kapılar, kışları yağmur ve kar sebebiyle yıpranmaz, evi maksimum sıcak tutar.
Bu kapı türlerinin yanında bir de gizli dolap kapıları bulunmaktadır. Yatak odası ve giyinme odasını ayırmak için tercih edilen sürgülü kapılar alandan tasarruf etmenizi sağlayacak. Tek bir el hareketiyle açılabilen söz konusu kapılar, size odadan birkaç adım sonra giyinme odasına geçiş yapma imkânı tanıyacaktır.
İki odayı birbirinden ayırmanızla birlikte artık yatak odanızda görünen kalabalık görüntü tamamen ortadan kalkacaktır. Aynı zamanda kendinize özel alanda kıyafetlerinizi kolay bir şekilde saklama lüksü olacaktır. Bu tarz odalara yönelik kapı seçiminde dikkat edilmesi gereken en önemli şey; sırıtmaması ve olabildiği kadar sade olmasıdır.
Koridor Kapısı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler
Koridor kapıları, bir evin en önemli parçalarından biridir. Çünkü eve giriş yapıldığı an itibarıyla kişiyi ilk karşılayan kapılardan biri koridor kapılarıdır. Koridorların uzunluğu yükseldikçe görüntü git gide daha sıkıcı bir hal alabilir. Bunun için koridor bölen iç kapılar tercih ederek daha hoş görünümler elde edebilirsiniz. Bunun için; evin salon, mutfak, tuvalet bölümünü ayrı, odalar ve tuvaletler bölümünü ayrı yönlendirebilirsiniz.
Koridor kapılarında dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ev dekoru uyumlu, renk açısından abartılı bir şekilde radikal tercihlerde bulunulmamasıdır.
Banyo kapıları ise evden eve ve tarzdan tarza farklılık gösterecektir. Çoğu kişinin tercih edeceği şekilde tamamen gizlilik içermesiyle bilinmektedir. Bundan dolayı camsız kapılar tercih edilmelidir. Amerikan tarzı lake olan iç kapılar bu anlamda en uygun kapı türleridir. İçerdeki kişinin rahatsız olmayacağı fakat kullanışlı olan bu kapıların maliyeti değişir. Fakat sade olması diğer cam kapı, sürgülü kapı, katlanabilir kapı ya da dolap görünümlü kapıya göre uygun fiyatla birlikte gelecektir.
Evde bulunan kapılarda odalar birbirine yakınsa hepsinin aynı renk olmasına özen gösterin. Farklı kapı türleri, farklı izlenimler ve hoş olmayan görüntüler ortaya çıkarabilir. En güzel oda kapısı modelleri için tıklayın.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.