HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Kapı ve Parke Renk Uyumu Nasıl Olmalı?

18-03-2022 02:27
Kapı ve Parke Renk Uyumu Nasıl Olmalı?

Kapı ve Parke Renk Uyumu Nasıl Olmalı?

Kapı ve parke renk uyumu nasıl olmalı sorusu iç dekorasyona önem veren kişilerin en çok sorduğu sorulardan biridir. Özellikle ev dekorasyonu söz konusu olduğu zaman kadınlar çok araştırma yapmakta ve en dikkat çekici dekorasyona sahip olmayı istemektedir. Biz de bugün sizin için kapı ve parke uyumu nasıl olmalı konusunu inceledik. Çünkü evimizde olmazsa olmaz en önemli iki ahşap ürün kapı ve parkelerdir. Parke ve kapı uyumu bu noktada çok önemlidir. Bu mobilyalar evin iskeletini oluşturduğu için bir bütünlük içinde olması diğer eşyalar ile uyumlu olmasını sağlamaktadır.

O zaman hadi kapı ve parke uyumu nasıl olmalı inceleyelim. Buradaki linkten iç kapı modelleri inceleyebilir ve beğendiğiniz kapı modelini satın almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Beyaz İç Kapı ile Hangi Renk Parke Uyumludur?

Beyaz iç kapı günümüzde en sık kullanılan iç kapı modelleri arasında yer almaktadır. Bunun en önemli sebebi beyaz rengin evi daha geniş ve ferah göstermesidir. Örneğin Beyaz PVC kapı modelleri ile açık ton parkeler oldukça uyumlu olmaktadır.

Ayrıca beyaz renk kapılar evinize oldukça modern ve şık bir görünüm katmaktadır. Bu aşamada beyaz kapı ile hangi renk parke kullanabileceğinizi belirtmek isteriz.

Örneğin beyaz iç kapılar var ise evinizde kullandığınız mobilyaların renklerine göre parke seçimi yapabilirsiniz. Beyaz iç kapı olan bir evde ahşap renkli mobilya, dolap ve koltuk takımı kullanıyorsanız parkelerin bu ahşap renginin daha açık bir tonu olmasını öneririz. Bu sayede hem eşyalarınız hem de kapılarınız dikkat çekecek ve parke ile uyum sağlanmış olacaktır. Meşe rengi parke bu kapılara uyumlu olacaktır.

Bunun yanı sıra beyaz iç kapılara sahip evde açık tonlarda mobilya kullanıyor iseniz ( örn; beyaz, gri, mavi ya da krem rengi ) bu mobilyalar için gri tonlarında parke tercih edebilirsiniz. Gri ve gri tonları günümüzde iç dekorasyonda en sık kullanılan renklerdir. Gri ile en uyumlu renk ise beyazdır ve bu yüzden beyaz ve gri kombinasyonu sıklıkla kullanılmaktadır.

Eğer beyaz kapılarınız ve açık renkli mobilyalarınız var ise gri parke tonlarını kullanarak evinize modern bir görünüm katabilirsiniz.

Aşağıda beyaz kapı ile uyumlu gri renk parke tonlarını görebilirsiniz.

Peki ya durum tam tersi ise? Kapılarınız koyu bir renk ise kapı ve parke uyumu nasıl olmalı? Hadi inceleyelim.

Koyu renk kapıya hangi renk parke gider?

İç dekorasyonda koyu renkleri seviyor ve tercih ediyorsanız örneğin iç kapı rengini koyu bir renk tercih ettiyseniz parke rengi kapı renginden daha açık bir ton olmalıdır. Kapı ve parke arasındaki bu kontrast hem kapıların hem de parkenin dikkat çekmesini sağlayacaktır.

Örneğin koyu ahşap renginde bir iç kapı kullanıyor iseniz parkeniz kapıdan daha açık bir ton ahşap rengi olmalıdır. Gümüş meşe ya da meşe parke rengi ve vintage parke renkleri doğru seçim olacaktır. Aşağıda gümüş meşe parke rengini ve vintage parke rengini görebilirsiniz.

Kapı ve Parke Uyumu Nasıl Sağlanır?

Kapı ve parke uyumunu sağlamak için iç dekorasyona dikkat etmek gerekir. Örneğin bir oda için kullanılabilecek maksimum renk sayısı 3 olmalıdır. Bu renkler belirlenirken kapı rengi, parke rengi ve duvar rengi göz önünde bulundurulmalıdır. Kapı, duvar ve parke rengi uyumunu sağlamak için aynı rengin 3 farklı tonunu kullanıp kontrast yaratabilirsiniz.

Örneğin koyu gri renk duvarlarınız var ise açık gri renk parke kullanabilir ve kapılarınızı da beyaz renk tercih edebilirsiniz.

Ya da duvarlarda krem rengi tercih ediyor iseniz parkeniz açık meşe kapılarınız ise kırık beyaz tonları olabilir.

Bu renk uyumu evinizin dekorasyonunun daha gösterişli olmasını sağlayacaktır.

Hangi Renk Parke Daha Kullanışlı?

Genellikle açık renkli parkeler daha kullanışlı olmaktadır. Bunun birkaç sebebi vardır.

Açık renk parkeler;

  • Mekanı daha ferah ve geniş gösterir.
  • Mobilyaların daha dikkat çekici olmasını sağlar.
  • Temizliği koyu parkelere göre daha kolaydır. Lekeleri ve kirleri koyu renk parkelere göre daha az gösterir.
  • Çizilse bile aşınmaları belli etmez. Koyu renk parkeler aşındığı zaman ortaya kötü bir görüntü çıkar.

İşte bu sebeplerden dolayı açık tonlardaki parkeler daha kullanışlıdır. Kapıya uygun parke renkleri tercih ederken tercihinizi açık renklerden yana yapın. Bu sayede çok daha kullanışlı parkelere sahip olabilirsiniz.

En Çok Tercih Edilen Kapı ve Parke Renkleri

En çok tercih edilen kapı ve parke renkleri genellikle beyaz kapı ve gri parke olmaktadır. 2022 yılının en popüler renkleri gri ve beyazdır. Bu yüzden gri parke ve beyaz iç kapı sıklıkla tercih ediliyor.

Bunun yanı sıra kahverengi tonları da klasik iç mekan dekorasyonu sevenlerin en sık tercih ettiği renktir. Kahverengi kapılarınız var ise açık kahve tonlarında parke seçip kontrast yaratabilirsiniz.

Aslında kapı ve parke uyumunu sağlamak işte bu kadar kolaydır.

Kapı ve parke uyumu nasıl olmalı sorusuna yanıt verdiğimize göre şimdi iç kapı seçimi yapabiliriz. EVKAP güvencesi ile sizlere sunulan iç kapı modelleri oldukça fazla renk seçeneğine sahiptir. Parkeniz hangi renk olursa olsun web sitemizden uyumlu bir kapı rengi bulabilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.