HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

İç Kapılar İçin İdeal Renkler Nelerdir?

18-03-2022 02:30
İç Kapılar İçin İdeal Renkler Nelerdir?

İç kapılar bir çok farklı renkte üretilebilen mobilyalardır. Kahverengi, beyaz, bej, gri ya da hangi renk isterseniz iç kapı o renkte üretilebilir. Lakin iç kapının rengi ile ev dekorasyonu birbiri ile uyumlu olmalıdır. Peki iç kapı rengi nasıl olmalı? İnceleyelim.

 

Günümüzde iç kapılarda en çok tercih edilen renk beyaz veya ahşap rengi olmaktadır. Beyaz iç mekanda ferahlık ve sadelik yansıtırken ahşap ise doğallığı yansıtmaktadır. Bunun yanı sıra modern ev tasarımlarında gri ve siyah renkli iç kapılar da sıklıkla tercih edilmektedir.

Burada dikkat etmeniz gereken nokta ev dekorasyonunuzdur. Ev dekorasyon stilinize göre iç kapınızın rengini seçebilirsiniz. Eğer iç dekorasyonda değişiklik yapacak iseniz de iç kapılarınızı boyayarak yeni dekorasyon ile uyumlu hale getirebilirsiniz.

İç Kapılar ne renk olmalı?

Örneğin evinizdeki mobilyalarda koyu renkler tercih ediyorsanız kapılarınızı açık renkler tercih edebilirsiniz. Beyaz iç kapı modelleri koyu renkli tasarımlar ile çok güzel bir uyum sağlamaktadır. Özellikle gri renge boyanmış duvarlar ile beyaz kapılar çok şık bir kombin oluşturmaktadır.

İç kapı seçiminde kararsız kalıyorsanız bu yazımızı inceleyebilir ve yepyeni kapı modelleri ile tanışabilirsiniz.

Eğer farklı kapı tasarımlarından hoşlanıyorsanız sürgülü kapı, Fransız kapı ve country tarzı kapıları tercih edebilirsiniz.

Evkap olarak Türkiye'nin en iyi iç kapı üreticisiyiz. İstediğiniz renk ve tasarımlarda iç kapı modellerine web sitemizden ulaşabilirsiniz.

Aşağıda kapı renklerini detaylı bir şekilde inceleyeceğiz.

Beyaz İç Kapı Modelleri

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi beyaz en çok kullanılan iç kapı rengidir. Bunun en önemli sebebi iç mekanı ferah göstermesidir. Bunun yanı sıra beyaz kapılar farklı bir çok tasarımlarda üretilebilir. Camlı beyaz kapılar ya da camsız beyaz kapılar kolaylıkla üretilebilen ürünlerdir.

Beyaz renk masumiyetin ve barışın rengidir. Bu yüzden ev dekorasyonunda beyaz renk kullanımı kişiye huzur vermektedir.

Aşağıda beyaz iç kapı modelleri ile ev dekorasyonu fikirlerini görebilirsiniz.

Ahşap İç Kapı Modelleri

Ahşap kapılar genellikle klasik tarzda dekore edilmiş iç mekanlarda tercih edilmektedir. Bunun yanı sıra modern ev dekorasyonlarında ise açık ton ahşap kapılar tercih edilmektedir. Beyaz kapılar gibi ahşap renkli kapıların da camlı ya da camsız modelleri üretilebilmektedir.

Ev dekorasyonunda ahşap renklerinin kullanımı doğallığı yansıtır ve bu da kişiye huzur verir. Ahşap iç mekan tasarımı ile şehrin betonarme yapısından biraz uzaklaşabilirsiniz.

Aşağıda ahşap iç kapı modellerini inceleyebilirsiniz.

Unutmayınız ki tüm kapı modelleri ahşap kapı olarak üretilir. Kapı üzerinde kullanılan kaplama malzemesinin değişmesi ile iç kapıların isimleri değişmektedir. Örneğin ahşap kapı melamin malzeme ile kaplanır ise Melamin kapı olur. Ya da ahşap kapı lake kaplanır ise lake kapı olur.

Gri İç Kapı Modelleri

Son yıllarda dekorasyonda en çok tercih edilen renklerden biri de gridir. Genellikle gri renkli oda kapıları mobilyalar ve zemin rengi ile uyum sağlayacak şekilde tercih edilmektedir.

Gri renk country tarzı iç mekan tasarımlarında sıklıkla kullanılmaktadır. Evinizin modern bir tasarıma sahip olmasını istiyorsanız gri renk tercih edebilirsiniz.

Aşağıda gri renkli iç mekan kapılarını görebilirsiniz.

Kırmızı İç Kapı Modelleri

Genellikle endüstriyel iç mekan tasarımlarında tercih edilen kırmızı renkli kapılar rustik tarzın en önemli temsilcilerindendir. Endüstriyel iç mekan tasarımlarında gri ve siyah renk sıklıkla kullanılmaktadır. Kontrast oluşturmak için ise kırmızı renk kapılarda tercih edilmektedir.

Siz de evinizin tarzına uyuyor ise kırmızı renkli iç kapılar tercih edebilirsiniz. Oldukça cesur bir ev tasarımı için kırmızı renk kesinlikle tercih edilebilir.

Aşağıda kırmızı renk iç kapı modellerini görebilirsiniz.

Sarı İç Kapı Modelleri

Özellikle açık renk bir duvar boyası kullanıyorsanız sarı renkli kapılar oldukça uyumlu olacaktır. Son yıllarda tercih edilirliği oldukça yüksek olan sarı renkli iç kapılar eve ışıltı katmaktadır.

Ayrıca sarı umudun sembolüdür ve eve güzel bir enerji yayılmasını sağlar.

Aşağıda sarı iç kapı modellerini görebilirsiniz.

Çok Renkli İç Kapı Modelleri

Kapılar genellikle tek ya da iki renk üretilmektedir. Lakin siz bu kurala bağlı kalmayabilirsiniz. İç kapılarınızı istediğiniz renklere boyayabilirsiniz. Asimetrik boyalar ile kapılarınızı modern bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Ya da eski kapılarınızı rengarenk boyayarak eğlenceli kapılar elde edebilirsiniz.

Aşağıda renkli kapı modellerini görebilirsiniz.

Mavi İç Kapı Modelleri

Mavinin her tonu iç kapılar için tercih edilebilir. Çünkü mavi içinde bulunduğu ortama ferahlık ve huzur katan bir renktir. Özellikle indigo ve buz mavisi en çok tercih edilen mavi tonlarındandır.

Bunun yanı sıra lacivert de iç mekan kapıları için tercih edilmektedir. Lacivert modern dokusu ile evinize şıklık katacaktır.

Aşağıda mavi ve lacivert iç kapı modellerini görebilirsiniz.

Siyah İç Kapı Modelleri

Siyah iç kapılar özellikle koyu renkleri seven kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen bir kapı rengidir. Kirlendiği zaman temizliği kolay olur ama siyah kapılar koyu renk olduğu için çabuk kirlenecektir. Bu yüzden sıklıkla temizlenmesi gerekmektedir.

Lakin siyah kapıların asaleti ile evinize harika bir görünüm katabilirsiniz. Herkes tarafından tercih edilmeyen siyah kapılar misafirlerinizin dikkatini çekecektir. Siyah kapıları camlı tercih ederseniz çok daha modern bir seçim yapmış olursunuz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.