HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Evde Kapı Nasıl Boyanır?

18-03-2022 03:00
Evde Kapı Nasıl Boyanır?

Ev kapısı alırken dikkat ettiğimiz en önemli nokta kapının rengidir. Çoğu zaman taşındığımız evde kapılar standart bir renge boyalıdır ve eşyalarımız ile uyum sağlamaz. Lakin üzülmeyin. Evde kapı boyamak artık çok kolaydır. Evinizin değişimine ayak uyduramayan kapılar kalmayacak.

Evkap Orman Ürünleri olarak biliyorsunuz ki kapı imalatı konusunda 65 yıllık tecrübeye sahibiz. Bu yüzden tecrübelerimize dayanarak kapı renginin değişmesi hakkında sizlere güzel fikirler verebiliriz. İsterseniz bizden yeni kapı alabilir isterseniz de evde kapı nasıl boyanır taktiklerimiz den faydalanabilirsiniz. Ya da 2023 iç kapı modelleri kataloğumuzu inceleyerek yeni bir kapı alabilirsiniz.

Evdeki Kapılar Hangi Boya ile Boyanır?

Evdeki kapılar su bazlı ahşap boya ile boyanmalıdır. Ya da selülozik boya iç kapıları boyamak için uygun seçenektir. Kapılarınızda vernik var ise önce vernik zımpara ile temizlenmelisiniz ve daha sonra kapıyı boyamaya başlayabilirsiniz.

Ev dekorasyonunuza uyum sağlamayan kapılardan kurtulma vakti geldi. Kapı rengi değiştiği zaman evde çok büyük bir değişiklik yaşanmış demektir. Çünkü eviniz ile uyumsuz bir kapı her zaman gözünüzü rahatsız eder ve sizi mutsuz eder. Bu noktada ev kapısı rengi değiştirilerek bir bütünlük oluşturabilirsiniz.

Kapı Boyasının İçine Ne katılır?

Kapı boyasının içine su katılabilir. İç kapılar için genellikle selülozik kapı boyaları kullanılır. Bu boyalar su bazlıdır. İstenirse bu boyalara ekstra da su ekleyebilirsiniz.

Unutmayın ki ev kapısı renginin ev dekorasyonunda çok önemli bir payı vardır. Ev kapısı boyama uygulaması ile evinize şıklık katabilirsiniz. Kapı almanın yanı sıra boyamak her zaman daha az maliyetlidir. Eğer kısıtlı bir bütçeye sahipseniz kapı boyama kapı boyama tekniklerimizi inceleyiniz.

Hazır mısınız? Hadi başlayalım.

Kapı Boyarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Evde kapı boyarken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Normal bir badana işlemi gibi değildir kapı boyama işlemi. Bu yüzden özenle gerçekleştirilmesi gerekir. Hatta eğer tecrübeli değilseniz bu tarz blog yazılarından yardım almanızı öneririz.

  • Kapıyı boyamadan önce kapınızın hangi malzeme ile yapıldığını öğreniniz. (lake kapı, Amerikan kapı, laminat kapı, pvc kapı vs.)
  • Buna uygun olarak kapı boyası seçiniz. ( Örneğin PVC kaplama bir kapı için lake kapı boyası tercih etmeyiniz.)
  • Kapınızın cilalı olup olmadığını öğreniniz. Çünkü cila kapıyı kaygan yapar ve kapı boyama işleminden yeterince verim alınmamasına sebep olur.
  • Eğer kapınız cilalı ise boyama işleminden önce zımparalama işlemi yapmalısınız.
  • Kapıyı boyamadan önce yerinden çıkarınız.
  • Eski kapınızın rengi koyu ise tek seferde boyayamazsınız. Bunun için öncelikle astar kat boya yapınız.
  • Kapınızın rengi istediğiniz tona gelene kadar birkaç kat boya sürebilirsiniz.

 

Gördüğünüz gibi evde kapı boyamak aslında kolaydır. Sadece malzeme seçimine, kapının cilalı olup olmadığına dikkat edilmesi gerekir. Bu noktada bu bilgilere hakim iseniz boya tercihinizi yapabilirsiniz.

Herhangi bir nalburdan ya da yapı marketten istediğiniz renk kapı boyası alabilirsiniz. İşte bu kadar basittir. Şimdi kapı boyamaya hazır mısınız? Eğer sizde ev dekorasyonundan hoşlanıyorsanız kapı boyamak sizin için bir hobi olabilir.

Evde Kapı Boyama Teknikleri Nelerdir?

Eğer evde kapı boyama işlemini badana yapacağınız zamana denk getirirseniz daha az uğraşmış olursunuz. Bu sizin için bir avantajdır.

Şimdi size evde kapı boyama teknikleri hakkında detaylı bilgi verelim.

  1. El ile kapı boyama

 

Manuel kapı boyama tekniğidir. Yani bir fırça ve boya yardımı ile eliniz ile ev kapısını boyayabilirsiniz. Biraz uğraştırıcı bir tekniktir. Lakin böyle bir hobiniz ve vaktiniz var ise oldukça eğlencelidir. Kendi eliniz ile yeni şeyler yaratmak oldukça eğlenceli olmalıdır.

Bir rulo fırça yardımı ile kapınızı boyayabilirsiniz. Eğer kapınızı çift renk yapacak iseniz ve kapı motiflerinin boyanmasını istemiyor iseniz kapı motiflerini kağıt ya da gazete yardımı ile kapatabilirsiniz.

  1. Basınçlı boya tabancası tekniği ile kapı boyama

 

Kapı boyama işlemini basit hale getiren bir yöntemdir basınçlı boya tabancası yöntemi. Bu teknik ile yalnızca kapı değil duvar gibi farklı detayları da boyayabilirsiniz. Kapı boyasını bu boya tabancasının içine koyarak püskürtme yardımı ile boyayabilirsiniz.

Bu yöntem basittir ve kısa bir sürede evinizin bütün kapılarını bu şekilde boyayabilirsiniz.

  1. Boya fıçısına kapıyı batırarak boyama

Diğer masraflara nazaran daha masraflı uğraştırıcı bir yöntemdir. Lakin kapı boyama işleminin kısa sürede tamamlanmasını istiyorsanız bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Ev kapıları yerinden sökülerek büyük boya fıçısına batırılır ve çıkartılır. İşte bu kadar basittir. Kapı boyama işleminiz tamamlandı.

Lakin dediğimiz gibi biraz daha masraflı olduğu için boya tabancası yöntemini ya da elle boyama yöntemini tercih etmelisiniz.

Sonuç

Eğer evde kapı boyama yapmak istemiyorsanız tek yapmanız gereken EVKAP ile iletişime geçmektir. 2022 modern kapı modelleri, lake kapılar, PVC kapılar, Amerikan kapılar, Laminat kapılar ve daha fazlası ile hizmetinizdeyiz.

İç kapı üretimi bizim için bir aşktır. Sizi aşkımız ile tanışmaya davet ediyoruz. İç kapı üreticisi Evkap ile iletişime geçin ve kaliteli ev kapısı nasıl olur size gösterelim.

Evde Kapı Boyama Videolu Anlatım

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.