HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Uzun Yıllar Kullanılabilecek Banyo Kapısı Nasıl Olmalıdır?

18-03-2022 02:58
Uzun Yıllar Kullanılabilecek Banyo Kapısı Nasıl Olmalıdır?
Ev dekorasyonu yaparken dikkat edilmesi gereken noktalardan biri banyo kapısı seçimidir. Banyo kapısı tercih ederken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Bildiğiniz gibi banyo nemli ve ıslak bir bölgedir ve banyo kapılarının buna bağlı olarak suya dayanıklı olması gerekmektedir.
 

Evinizin diğer iç oda kapıları gibi banyo kapılarının da şık ve gösterişli olmasını istersiniz. Bu tabi ki sizin en doğal hakkınız. Banyo kapılarında şıklık ve gösterişin yanında dayanıklılık da istiyorsanız kesinlikle tercihiniz EVKAP Kapı olmalıdır.

 

Evkap Orman Ürünleri olarak Türkiye’nin en iyi kapı üreticisi şirketiyiz. 65 yıllık tecrübemizi banyo kapısı üretirken de kullanıyoruz. Son teknoloji ve son sistem dayanıklı kapıları siz değerli müşterilerimizin beğenisine sunuyoruz.

Linki tıklayarak 2023 iç kapı kataloğumuzu inceleyebilirsiniz. Şimdi banyo kapıları nasıl olmalıdır, banyo kapısı seçerken nelere dikkat edilmelidir sorularının cevaplarını vereceğiz.

Su Geçirmez Banyo Kapıları

Yapı sektörü açısından banyo kapısının önemi ayrıdır. Çünkü diğer kapılardan ziyade banyo kapılarının suya ve neme dayanıklılığı çok daha önemlidir. Banyo ve tuvalet evde su ile en çok temas eden yerler olduğu için kapıları ekstra dayanıklı olmalıdır.

Bunun için elbette ki alacağınız kapının suya ve neme karşı dayanıklılığı çok yüksek olmalıdır. Sadece ev kapıları için değil aynı zamanda turizm sektörüne hizmet veren işletmelerin banyo kapıları da çok dayanıklı olmalıdır. Aksi takdirde işletmeci kısa bir süre içerisinde kapı değiştirmek zorunda kalabilir.

Ev açısından düşündüğümüz zaman ise banyo evin bir odasıdır ve bu yüzden diğer kapılar gibi önemsenmelidir. Geleceği düşünerek attığımız her adım da daha az zarar ederiz. Bu yüzden sizler de uzun ömürlü ve suya dayanıklı banyo – tuvalet kapıları tercih ediniz.

Ayrıca banyo kapıları sağlık açısından bakıldığı zaman hijyenik olmalıdır.

  • Temizliği kolay
  • Kir tutmayan
  • Leke bırakmayan
  • Zaman içerisinde rengi değişmeyen

Banyo kapıları tercih edilmelidir. Elbette ki bunun için kaliteli bir kapı üreticisi ile çalışmanız gerekmektedir. Kapı üreticisi EVKAP olarak sizlere kalitenin anahtarını sunuyoruz.

Banyo kapısı seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

  1. Camlı mı camsız mı banyo kapısı seçilmelidir?

 

Öncelikle banyo kapınızın camlı mı camsız mı olacağına karar vermeniz gerekmektedir. Çünkü bütün kapı modelleri camlı bir şekilde üretilmektedir. Lakin banyo kapıları genellikle camsız tercih edilmektedir. Bunun sebebi banyonun mahremiyet açısından önemli bir alan oluşudur ve dışarıdan içerinin gözükmesinin uygun olmayacağıdır.

Tabi ki istek üzerine camlı banyo kapısı üretimi de yapılmaktadır. Eğer camlı banyo kapısı alacak iseniz kesinlikle buzlu cam tercih ediniz. Bu sayede içerisi gözükmez ve banyonuzu kullanan misafirleriniz rahatsız olmayacak.

  1. Banyo kapı kilidi kesinlikle olmalıdır.

 

Yukarıda bahsettiğimiz sebeplerin en önemlisi olan mahremiyet burada da geçerlidir. Banyo kapısının kilidinin olması banyoyu kullanacak kişiler açısından oldukça önemlidir. Banyo kapı kilidinin olmadığı bir banyoda kendimizi huzurlu ve rahat hissedemeyiz. Bu yüzden kapı için kilit önemli bir ayrıntıdır.

Hatta en önemli ayrıntı diyebiliriz.

  1. Banyo kapısının kilit sisteminin suya ve neme dayanıklı olduğundan emin olunuz.

 

Bu çok önemli bir konudur. Banyo kapısının kilidinin uzun ömürlü olmasını istiyorsanız kesinlikle korozyon direnci olan bir kapı kilidi tercih etmelisiniz. Bunun için paslanmaya karşı dayanıklı çelik veya metal kapı kolu ve kilit sistemi tercih edilmelidir.

Eğer buna dikkat etmez iseniz bir süre sonra kapı kolu eskir, aşınır ve estetik açıdan hiç hoş olmayan bir görüntü ortaya çıkar. Ayrıca kapı kolu paslanır ise hijyenik açıdan da hiç iyi olmaz ve bu noktadan sonra sağlığınızı tehdit etmeye başlar.

Lütfen banyo kapı kolu ve kilit sistemini seçerken suya ve neme dayanıklı olduğundan emin olun.

Bunun için banyo kapı kollarında plastik kapı kolu da tercih edilmektedir.  Sağlığa zararsız ve uzun ömürlü bir plastikten üretilen kapı kolları sizin için iyi olabilir. Lakin bütçenizi zorlamayacak ise paslanmaz çelik kapı kolu tercih etmenizi öneririz.

EVKAP olarak banyo kapılarımız suya ve neme karşı oldukça dayanıklıdır ve kilit sistemimiz de aynı orantıda oldukça uzun ömürlüdür. Bu yüzden bizi gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. Türkiye’nin en iyi kapı üreticisi EVKAP ile geç olmadan tanışın. Sizleri mutlu ve memnun etmek için elimizden geleni yapacağız.

  1. Banyo Kapı Malzemesi Seçerken dikkat ediniz.

 

Suya ve neme dayanıklı ahşap kaplama banyo kapıları tercih edilmelidir. Örneğin PVC kapı banyo kapısı olarak oldukça kullanışlı bir kapı çeşididir. Banyo kapısı detayları için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

EVKAP kapıları suya ve neme dayanıklı olarak üretilmektedir. Bu yüzden bir çok kapı çeşidimizi banyo kapısı olarak tercih edebilirsiniz.

Banyo Kapısı Rengi Nasıl Olmalıdır?

Banyo kapısının rengi banyonuzun dekorasyonuna göre olabilmektedir. Örneğin beyaz ve açık tonlarda bir banyo dekorasyonunuz var ise gri ya da kırık beyaz bir banyo kapısı tercih edebilirsiniz.

Eğer geleneksel bir dekorasyonunuz var ise kahverengi ve ahşap tonlarında bir kapı tercih ediniz.
Ya da koyu tonlarda bir banyo dekorasyonunuz var ise açık tonlarda bir kapı tercih ediniz.

Banyo Kapısı Fiyatları

Banyo Kapısı fiyatları modelden modele değişir. En kaliteli iç kapı modellerini EVKAP üretir. EVKAP 2023 iç kapı kataloğunu inceleyerek nasıl bir kapıya sahip olmak istediğinize karar veriniz.
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.